Ok nélkül támadtak Marian Cozmára

A Patrióta lokál ipari kameráinak megtekintésével folytatódott a Veszprém Megyei Bíróságon a Marian Cozma meggyilkolása kapcsán folyó per. Bár a felvételeken a fényviszonyok miatt nehezen követhető az esemény, az jól látszik, hogy a román sportoló halálával végződött konfliktust a másodrendű vádlott, Németh Győző robbantotta ki, amikor indokolatlanul rátámadt Cozmára.

Velkei Tamás
2010. 09. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintha csak kinézték volna maguknak a vádlottak Marian Cozma kézilabdázót – derült ki a Patrióta lokál tánctérének egyik sarkából rögzített, az eseményekhez közeli felvételből. A képek tanúsága szerint a negyedrendű vádlott, Pál Gábor táncolt Cozma mögött, széles mozdulatai bizonyára eltalálhatták a sportolót, mert az többször is hátratekintett. Németh Győző másodrendű vádlott Pál mellett táncolt, tőlük egy méterre, a bokszok előtt a gyilkossággal vádolt Raffael Sándor és a harmadrendű vádlott Sztojka Iván figyelte két társát és a kézilabdázót, aki a vádlottak állításával ellentétben jól láthatóan nem méreget senkit, csupán szórakozik. A verekedést Németh kezdte, amikor szinte minden átmenet nélkül rárontott a tőle méterekre táncoló Cozmára. Jól kivehető, hogy miután kipattant a verekedés, Raffael Sándor támad többször is a sportolóra, majd maga előtt terelgetve Sztojka Ivánt megkerüli a verekedőket és a körülöttük állókat, mintegy bekerítve a kézilabdázót. Az, hogy Raffael mikor szerezte fejsérülését, amire oly gyakran hivatkozik a tárgyalás során, a kamerák képeiből nem derült ki.
Megdöbbentő a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság által készített animációs film, amelyen egy képzelt kameraállásból követhető nyomon az utcai verekedés, a gyilkosság, a garázdák falkában való kergetőzése. Kamarás Gábor, Raffael védője szerint a rajzfilm „ fikció, egy a lehetséges történések közül”. Pál Gábor, Bihari Csaba és Antalik László védője is kérvényezte védence előzetes letartóztatásának megszüntetését és házi őrizetre változtatását, ám indítványukat a bíróság elutasította.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.