Párizs kitartott romaügyben az EU-csúcson

Éles szóváltás zajlott le José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök és Nicolas Sarkozy között a franciaországi romakitoloncolások témájáról az unió tagországainak csúcstalálkozóján tegnap Brüsszelben, a francia elnök azonban kitart kormánya álláspontja mellett.

Munkatársunktól
2010. 09. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kijelentette: Franciaországban folytatódik az illegális táborok felszámolása, bármilyen származású emberek lakják is azokat. Elmondta, országa vezetésére sokkolóan hatott az alapjogi EU-biztos nyilatkozata, amelyben Viviane Reding egyszerre említette a második világháborút és a romák mostani kitoloncolását. Megerősítette, hazája közbiztonsági megfontolásokból cselekedett. Brüsszelben az uniós kormányfői tanácsot elnöklő Herman Van Rompuy bejelentette, a romák helyzetével kapcsolatos uniós stratégia napirendre kerül az állam- és kormányfők egyik következő találkozóján.

Továbbiak a 9. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.