Perrel fenyegetnek a diplomaták

Szilágyi Richárd
2010. 09. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem egy tucat olyan szakdiplomata indíthat pert, akik a választások előtti hónapokban nyerték el új pozíciójukat, de végül az új kabinet különösebb indok nélkül megtagadta a kiutazásukat – írta a Népszabadság. Egyikük, az évekig Moszkvában dolgozó Kemény Ádám, akit már értesítettek arról, hogy elnyerte a külgazdasági irodavezetői állást Ukrajnában. Kemény július 5-én utazott volna Kijevbe, de a lap szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) illetékes államtitkára a kijelölést „különösen fontos szolgálati érdekre” hivatkozva visszavonta. Kemény az eljárást törvénytelennek tartja, szerinte annak politikai indokai voltak.
Úgy tudjuk, eddig nem érkezett munkaügyi per indítását célzó megkeresés a tárcához, ahol információink szerint korábban – a külügyi tárca javaslatára – valóban átvizsgálták a jelöléseket.
Tavaly novemberben írtuk meg, hogy a Bajnai-kormány olyan bizalmi embereket nevezett ki szakdiplomatáknak, akik között szerepelt Kóka János volt SZDSZ-elnök bizalmasa, Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter lánya és a gazdasági tárca volt kommunikációs osztályvezetője is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.