Rács mögött az ifjú gumicukortolvaj

Hírösszefoglaló
2010. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét ember, köztük egy tizennégy éves fiú került lopás miatti őrizetbe a hét végén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte tegnap Fülöp Gergely százados, a megyei rendőrség szóvivője a távirati irodával. Elmondta, a fiú szombaton a nyírjákói falunapon markolt bele egy édességes- stand gumicukor-kínálatába. A fiatalkorúság küszöbét éppen csak átlépő kamasz nem ismeretlen a rendőrség előtt, korábban is többször érték már tetten lopás közben, de a gyermekotthoni elhelyezésen kívül más büntetőjogi eszköz eddig nem állt rendelkezésre vele szemben. A fiatal most tettéért 30 napos elzárást vagy pénzbüntetést is kaphat. A hét őrizetes között van egy biztonsági őr is, aki szolgálata alatt rejtett el a ruházatában tizenkétezer forint értékű árut az egyik nyíregyházi nagyáruházban. A további öt szabálysértő cigarettadohányt, kozmetikai terméket vagy gyümölcsöt tulajdonított el.
Miként lapunk megírta, a kormány javaslatára az Országgyűlés nemrégiben szigorította a szabálysértési törvényt. A módosított jogszabály szerint a kis értékű lopások elkövetőit is őrizetbe veheti a rendőrség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.