Röviden

MN
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlovéniában tárgyalt Schmitt Pál
Ljubljana. A szlovén és a magyar gazdasági együttműködésről, a két ország nemzeti kisebbségeinek helyzetéről tárgyalt tegnap Ljubljanában Schmitt Pál magyar államfő és Danilo Türk szlovén köztársasági elnök. Az államfő a magyarországi, több mint háromezer fős szlovén és a Szlovéniában élő, több mint hatezer fős magyar kisebbségek helyzetét, valamint a két ország külpolitikai törekvéseinek összehangolását emelte ki tárgyalásukból. (MTI)

Clinton békét sürget
Jeruzsálem. Benjamin Netanjahu izraeli kormányfőnek és Mahmúd Abbász palesztin elnöknek komolyak a szándékai a békét illetően – mondta Jeruzsálemben Hillary Clinton. Az amerikai külügyminiszter sürgette a feleket, hogy ragadják meg a lehetőséget, és kössenek békét, mert a jelenlegi helyzet tarthatatlan. (MTI)

Megszűnt az eljárás Milosevics fia ellen
Belgrád. A pozsareváci bíróság elévülés miatt megszüntette a büntetőeljárást Marko Milosevics, a volt szerb elnök fia és öt tettestársa ellen. Milose-vicset azzal vádolták, hogy emberei súlyosan bántalmazták az Otpor (Ellenállás) tagjait. A sértettek bejelentették, hogy a szerbiai helyett a nemzetközi bírósághoz fordulnak. A bűncselekmény több mint tíz évvel ezelőtt történt. (S. I.)

Oroszország a NATO-csúcson
Brüsszel. Meghívták a novemberi NATO-csúcsra Oroszországot. Korábbi közlések szerint az orosz részvétel attól függött, elég közel kerülnek-e egymáshoz a két fél elképzelései a nemzetközi biztonság jövőjével kapcsolatban. Az utóbbi hetekben megfigyelők arra hívták fel a figyelmet, hogy Moszkva és
a NATO közeledése felvetheti akár Oroszország jövőbeni NATO-csatlakozását is. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.