Röviden

MTI
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerős az előzetes
A Fővárosi Bíróság elutasította a gyanúsítottak fellebbezéseit, és helybenhagyta a sukorói telekcsere ügyében előzetes letartóztatásba helyezett Tátrai Miklóssal, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatójával, valamint Császy Zsolttal, a cég egykori jogi és értékesítési vezetőjével szemben elrendelt kényszerintézkedést – közölte a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával vizsgálatot folytató Központi Nyomozó Főügyészség. (S. P.)

ÁSZ: megrovás az MTV-nek
Ellentétes a nemzetgazdaság érdekeivel az MTV-székház-bérlet – közölte az Állami Számvevőszék, jelezve: a televízió évente 3,575 milliárd forintért bérel 36 ezer négyzetméternyi irodaterületet. A bérleti időszak lejártáig, további 38 évig várhatóan 83,6 milliárdot kell fizetnie, ha húsz év után nem él felmondási jogával. (MTI)

Új OMSZ-főigazgató
Mártai István lesz az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új főigazgatója. A kinevezést hivatalosan ma adják át. Mártai korábban az OMSZ egyik regionális szervének az igazgatója volt. (Z. N.)

Leváltott főorvos
A savlekötő helyett lúggal megitatott kismama esete és más hibák miatt a honvédelmi miniszter tegnap visszavonta Török Miklósnak, az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) szülészeti-nőgyógyászati osztályát irányító főorvosának a vezetői megbízatását, aki továbbra is a kórházban dolgozhat
– jelentette be Grósz Andor, a kórház megbízott főigazgatója. A kórház a kismama jogi képviselőjével tárgyaláson kívül kíván megegyezni. (MTI)

Bölcsődefejlesztés
Új, 52 férőhelyes bölcsődét adtak át tegnap a főváros XVII. kerületében. Az uniós pályázati pénzből elkészült beruházásnak köszönhetően korszerű ellátást biztosítanak a kerületi gyerekeknek. Rákosmente bölcsődefejlesztési programjának keretében két év alatt két új intézménnyel, összesen 92 férőhellyel bővült a bölcsődei férőhelyek száma. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.