Röviden

MTI
2010. 09. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Béremelést tervez a cégek többsége
A magyarországi cégek 58,2 százaléka már konkrétan tudja, hogy mennyivel növeli a munkavállalók bérét jövőre, míg 13,4 százalék bizonytalan az emelést illetően – derül ki a Hay Group tanácsadó cég felméréséből. A legtöbb bizonytalan vállalat kivár a döntéssel, amíg a 2011-es személyi jövedelemadóval kapcsolatos kérdések tisztázódnak, és az idei vállalati eredményekről már pontosabb képet lát. (B. P.)

Nyílt levél a kormányfőnek

A Bajnai-kormány egyik adó- és járulékszabályának visszamenőleges eltörlését kérte tegnap a miniszterelnökhöz címzett nyílt levelében több szakmai és érdek-képviseleti szervezet. A vállalkozói szférát és az adószakmát képviselő szerveződések az úgynevezett tevékenységre jellemző keresetről szóló rendelkezések kiiktatását javasolták, mondván: a passzusok nem veszik figyelembe a piaci viszonyokat, nehezen értelmezhetők, s elképesztő adminisztrációt okoznak. (J. T.)

Terjeszkedik a Tisza cipő

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től vásárolt tárgyalásos közbeszerzés útján telephelyet a Tisza Cipő Zrt. Mezőtúron, mégpedig 102,5 millió forintért – áll a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben. A martfűi székhelyű Tisza Cipő Zrt. által megvett telephely területe 21 708 négyzetméter. Az eredményhirdetésre még május 11-én került sor. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.