Röviden

MN
2010. 09. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltételes pótlék
Párizs. A francia parlament véglegesen elfogadta azt a kormánypárti javaslatot, amely alapján rendszeres iskolai hiányzás esetén, egy első figyelmeztetés után megvonhatóvá válik a családi pótlék a szülőktől. A baloldali ellenzék a javaslat ellen szavazott. (MTI)

Elszállított kereszt
Varsó. Több hónapos huzavona után a lengyel elnöki palota kápolnájába helyezték el az államfő székhelye előtti téren álló fakeresztet, amelyet cserkészek állítottak fel azután, hogy Lech Kaczynski áprilisban életét vesztette egy repülőgép-szerencsétlenségben. (MTI)

Nazarbajev terve
Asztana. Nurszultan Nazarbajev kazah államfő arra készül, hogy indul a 2012-es elnökválasztáson – közölte az elnök tanácsadója. Jermuhamet Jertiszbajev szerint az államfő 2020-ig nem szándékozik távozni a hatalomból. (MTI)

Ötoldalú vita
Moszkva. Oroszország ellenzi az Északi-sark militarizálását, de határai és a hajózási útvonalak biztonságáról gondoskodni fog – mondta Szergej Lavrov. Az orosz külügyminiszter szerint a problémákat az öt északi-sarki államnak kell megoldania politikai úton. (MTI)

Új tajvani képviselő
Budapest. Új vezető érkezik a budapesti tajvani képviseleti iroda élére. Marietta Kao Liau Nigéria és St. Kitts és Nevis után Magyarországon képviseli majd hazáját. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.