Röviden

MN
2010. 09. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élen az MTK
Az MTK tegnap hazai pályán 4-1-re – gólszerzők: Tischler (18., 36., utóbbit 11-esből), Gál (28.), Pál (86.) – legyőzte a Vasast a labdarúgó NB I 7. fordulójának nyitómérkőzésén, s ezzel a tabella élére állt. Ma két mérkőzést játszanak: az eddigi éllovas Kaposvár 17 órától a Paksot fogadja, a ZTE 19 órakor játszik a Videotonnal. (MN)

Csak Tóth és Póta
Tóth Krisztina és Póta Georgina egyesben a legjobb 32, párosban pedig a legjobb 16 közé jutott az osztravai asztalitenisz Európa-bajnokságon. Lovas Petra és Pergel Szandra mindkét versenyben kiesett. A férfiak közül párosban Jakab Jánosnak és Kosiba Dánielnek volt a legtöbb esélye arra, hogy párosban túlélje a második fordulót, nagyon szoros csatában maradtak alul. Egyesben sem ők, sem Zwickl Dániel, sem Pázsy Ferenc és Muskó Péter nem jutott tovább a 2. fordulóból. (MN)

Három vb-érem
A négy magyar érdekeltből három bejutott az elődöntőbe, így már biztos érmes a barbadosi női ökölvívó vb-n. Ancsin Katalin (48 kg) ugyan 9-2-re kikapott román riválisától, ám Némedi-Varga Csilla (54) 17-15-re verte görög, Kovács Mária (75) 19-7-re holland, Nagy Tímea (81) pedig 12-6-ra lengyel ellenfelét. A mieink útja dél-koreai, kínai és brazil bunyós hölgyön vezethet tovább a fináléba. (D. Zs.)

A fogaskerekű ellen
Szeptember 19-én, vasárnap 9.15-től a XII.kerületi Szabadidő Központ rendezésében tizedszer vágnak neki a vállalkozó kedvű túrázók, kerékpárosok, illetve futók, hogy a János-kórháztól a Széchenyi-hegyig tartó, négy kilométeres távon megelőzzék a fogaskerekűt. (J. K.)

Mourinhót akarják
A Portugál Labdarúgó-szövetség a Real Madridot irányító José Mourinhót kéri fel az októberi Európa-bajnoki selejtezők levezénylésére. Gilberto Madail, a szövetség elnöke tegnap Madridba utazott, hogy egy hónapra „kölcsönkérje” a trénert a királyi gárdától a Dánia és Izland elleni kvalifikációs mérkőzésekre. Carlos Queiroz szakvezetőt egy hete menesztették, miután Portugália az első két selejtezőjén mindössze egyetlen pontot szerzett Ciprus és Norvégia ellen. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.