Röviden

MN
2010. 09. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jaross elbúcsúzott
Elváltak útjai a Nemzetgazdasági Minisztériumnak és a kereskedelemért felelős miniszteri biztosnak. Jaross Tamás a multinacionális cégek világából érkezett augusztusban a közszférába, s ahogyan hírt adtunk róla, lapunknál azt szerette volna elérni, hogy a sok kedvezőtlen után jelenjenek meg jó cikkek is a Tescóról. (DHG)

Tiltakozó vámosok
Elfogadhatatlannak tartja a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete (VPFSZ), hogy a testületnél megtiltották a mozgó bér kifizetését és a felderítések jutalmazását is – jelentette ki tegnap Holecz Gábor, a szakszervezet elnöke.
A mozgó bér – a fizetés félhavi nettó összege – a negyedévente előre meghatározott bevétel teljesítése esetén járna a dolgozóknak. (MTI)

Kivizsgálják a csepeli ügyeket
Borbély Lénárd Fidesz–KDNP-s frakcióvezető indítványára támogatta vizsgálóbizottság felállítását a csepeli önkormányzat ügyrendi, jogi, kisebbségügyi és rendészeti bizottsága a „csepeli lakásmutyi ügyekben” – értesült a Csepel.info. Vizsgálnák a gyanúsan értékesített lakások eltűnt dokumentumainak, illetve Szenteczky János polgármesterjelölt és a soroksári Juhász Ferenc MSZP-s vállalkozó céges és ingatlankapcsolatainak ügyét. (MN)

Megújuló mentőszolgálat
Elsődleges feladatának a mentődolgozók bérhelyzetének javítását, az elöregedett járműpark megújítását nevezte Mártai István, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új főigazgatója. Egy, a Hír TV birtokába került dokumentum szerint az elmúlt nyolc évben az OMSZ betegellátó kapacitása több mint húsz százalékkal csökkent, a mentőállomások csupán tíz százaléka alkalmas feladatainak ellátására, míg az állomány átlagos havi jövedelme nem éri el a nettó százezer forintot. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.