Röviden

MTI
2010. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínai befektetőké a Tisza Szálló
Kínai befektetők vásárolták meg a patinás szolnoki Tisza Szállót. Az éttermet és fürdőt is magában foglaló létesítményt októbertől működtetik az ázsiai tulajdonosok. Az intézményt azért értékesítették, mert a régi gazdáinak nem volt pénze vendégcsalogató beruházásokra.
A vételár nem ismert, de szakértők szerint több száz millió forint lehet. (MTI)

Pannon Volán: igazgatóság nélkül
Visszahívta a Pannon Volán Zrt. igazgatósági tagjait a társaság közgyűlése hétfőn a Pécsett tartott rendkívüli ülésén. Ezzel a testület megszűnt, feladatait a jövőben a vezérigazgató és a hétfőn újonnan megválasztott felügyelőbizottság látja el. A rendkívüli közgyűlést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezdeményezésére hívták össze, az igazgatósági tagok visszahívására az állami cégeknél folyó költségtakarékosság jegyében került sor. (MTI)

A VOSZ helyesli a kamarák erősítését
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatja a gazdasági kamarák megerősítését szolgáló törekvéseket, de ellenzi a kötelező kamarai tagság intézményének újraélesztését – közölte a VOSZ tegnap. A kamarai szerepvállalás kibővítése során többletjogosítványok is rendelhetők a gazdasági önkormányzatokhoz. (MTI)

Uniós eljárás a lakásilleték miatt

Az unió eljárást indított hazánk ellen, mert a közösségi elvekkel összeegyeztethetetlennek tartja a magyar lakásilleték-fizetési szabályokat. Ezek szerint az eladott és vásárolt lakás forgalmi értékének különbözete után kell illetéket fizetni, de csak akkor, ha az ingatlanok hazánk területén találhatók. Külföldi ingatlan esetén a teljes illeték megfizetendő. Az unió érvelése szerint ez sérti a szabad mozgás és letelepedés elvét. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.