Röviden

MTI
2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Főtáblás DVSC
A főtáblára, azaz a legjobb 16 közé jutott a Debrecen női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában, miután a lengyelországi selejtezőcsoportjában mindhárom mérkőzését megnyerte, szombaton a szerb Zajecart 25-24-re, tegnap a dán Vejent 31-20-ra győzte le. A DVSC az osztrák a Hypo NÖ, a német HC Leipzig és a spanyol Itxako Navarra ellen játssza BL-meccseit. Az is eldőlt, hogy a másik magyar BL-érdekelt, az eleve főtáblás Győri ETO, valamint a szlovén Krim Ljubljana és a horvát Koprivnica mellé a selejtezőből az orosz Zvezda Zvenyigorod csatlakozott negyediknek. (MTI)

Fehérvári siker
Az osztrák jégkorongbajnokságban Sapa Fehérvár–Medvescak Zagreb 5-2. (MTI)

Másodosztály
A labdarúgó NB II 6. fordulójában, Keleti csoport: Nyíregyháza–Békéscsaba 2-1, Hajdúböszörmény–Újpest FC II 1-3, Kazincbarcika–Mezőkövesd 0-3, Vác–Orosháza 2-2, MTK II–Cegléd 1-0, Diósgyőr–DVSC 6-1, Makó–REAC 3-2; élcsoport: 1. Nyíregyháza 14, 2. Újpest II 12, 3. MTK II 11. Nyugati csoport: Baja– Budaörs 3-1, Videoton II– Barcs 0-1, Kozármisleny– Szigetszentmiklós 2-1, Tatabánya–Veszprém 4-0, Ferencváros II–Győri ETO II 0-1, BKV Előre–Pécs 0-1; élcsoport: 1. Pécs 12, 2. Tatabánya 11, 3. Győr II 10. (MTI)

Nibali elsőségeAz olasz Vincenzo Nibali (képünkön) nyerte meg a Vuelta a Espana országúti kerékpáros- körversenyt, amelynek zárószakaszán az amerikai Tyler Farrar ért elsőként a célba.
A sprinterek pontversenyében a brit Mark Cavendish, hegyi összetettben a francia David Moncoutie győzött. (MTI)

Elhunyt Savanya Norbert
Elhunyt Savanya Norbert kilencszeres világbajnok búvárúszó; a sportoló 34 éves korában önkezével vetett véget életének. A szegedi búvárúszó – aki jogászként, sportvezetőként és oktatóként is dolgozott – már 2007-ben is megpróbált öngyilkos lenni. Tette akkor nem sikerült, s azt nyilatkozta, többé nem próbál meg véget vetni életének, és még egy alapítványt is létrehoz a hozzá hasonló sorsúak számára. (MTI)

Totó
A 37. heti helyes tippek: X, 2, X, 1, 1, X, X, 2, 2, X, 2, 2, 1, lapzárta után. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.