Röviden

MN
2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lakosság nem kockáztat
A múlt hónapban összességében több mint 105 milliárd forint friss tőke érkezett a befektetési alapokba, ami az utóbbi egy évben a legmagasabb érték, a hozamok pedig 5,9 milliárd forintot tettek hozzá az alapok vagyonához – derült ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) legfrissebb jelentéséből. A lakosság inkább a biztonságot jelentő garantált alapokat kereste, a háztartások befektetéseinek célpontjai nagyrészt a hagyományosnak tekinthető alapok voltak. Augusztus végén a BAMOSZ tagok 434 hazai befektetési alapban összesen 3 668 milliárd forintot kezeltek. (Cs. L.)

Írország is az IMF-re szorul?
Az ír állampapírpiacon az Európai Központi Bank (EKB) avatkozott bele a folyamatokba – tudatta a Portfolio.hu tegnap a Financial Times információira hivatkozva. Az akcióra azután került sor, miután történelmi csúcsra ugrott a tízéves ír államkötvények hozamfelára, illetve az ötéves ír csődkockázat elleni biztosítás piaci ára. Az aggodalmak azután erősödtek fel, hogy egy londoni székhelyű bank friss elemzése szerint Írország IMF-hitelre szorulhat. Az előirányzatok szerint Írország költségvetésénrek hiánya a GDP 11,4 százaléka lesz az idén. (MN)

Három százalék Németországban
Három százalék körüli GDP-növekedést vár idén Németországban a német gazdasági miniszter. Rainer Brüderle a gazdaság erősödésével párhuzamosan a foglalkoztatás javulását is reméli, és több szakmai előrejelzéshez hasonlóan szintén azt becsüli, hogy a munkanélküliek száma már az ősztől éves átlagos szinten hárommillió alá esik. A német optimizmust jelzi, hogy a jegybank az addigi 1,9 százalékról a múlt hónapban három százalékra emelte idei GDP-bővülési várakozását. (MTI)

Pontosítás

Lapunk szombati számában, a 12. oldalon hiba csúszott a képaláírás megfogalmazásába:
a fotó Kósa Lajost, Debrecen polgármesterét ábrázolja. Az érintettől és olvasóinktól elnézést kérünk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.