Röviden

MN
2010. 09. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Morvai kiáll Budaházyért
Felvilágosításért fordult a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökéhez és a legfőbb ügyészhez a Budaházy György és társai elleni büntetőeljárás kapcsán Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője. Arra kíváncsi, hogyan lehetséges, hogy „vezető ellenzéki személlyel szemben, mint Budaházy György, egykori kommunista főbíró ítélkezik”. (MTI)

Dávid, Magyar, Horn nyugdíjba vonul?
Korkedvezményes nyugdíjba készül politikai kudarcát követően az 56 éves Dávid Ibolya volt MDF-elnök, az 54 éves Horn Gábor korábbi SZDSZ-es exállamtitkár és az 57 esztendős Magyar Bálint ugyancsak szabad demokrata, volt oktatási miniszter – állítja a Magyar Hírlap. A lapnak eddig csak Magyar ismerte el, hogy élni kíván a parlamenti képviselők eme privilégiumával. A lap megjegyzi, éppen az SZDSZ volt az élharcosa a korkedvezményes nyugdíj eltörlésének. (MN)

Házi őrizetben Sziebert György
Előzetes letartóztatásának meghosszabbítása helyett házi őrizetbe helyezte a Fővárosi Bíróság Sziebert Györgyöt. A BKV Zrt. volt jogi igazgatóját bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják. A tavaly decemberben több mint 10 millió forintnyi kenőpénz átvételekor őrizetbe vett Sziebert ellen azóta más bűncselekmények miatt is eljárás indult. (Sz. Zs.)

Telepre küldenék az MSZP-seket
Az MSZP azért határolódik el a közrendvédelmi telepek létrehozásától, „mert ők is könynyen odakerülhetnek”. Ezt Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje mondta a Magyar Hírlapnak. A Jobbik várhatóan még ősszel beterjeszti a parlamentnek a cigánykérdésként azonosított probléma orvoslására a közrendvédelmi telepekkel és a bentlakásos iskolákkal kapcsolatos javaslatait. (V. A.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.