Röviden

MTI
2010. 09. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Líbia bevásárolt az Unicreditből
Emelte tulajdonrészét – 0,5 százalékkal 2,59 százalékra – a Libyan Investment Authority befektetési alap az olasz Unicredit bankcsoportban az Il sole 24 ore beszámolója szerint. A líbiai jegybank is rendelkezik 5 százalékos részesedéssel az Unicreditben. (MTI)

Új vezér a MÁV-Startnál
Monszpart Zsoltot nevezte ki a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatójának szeptember 16-tól a vasúti személyszállító társaság alapítója, a MÁV Zrt. A cég tegnapi közlése szerint az 51 éves, közgazdász végzettségű szakember elsődleges feladata a vasúti személyszállító társaság szolgáltatási színvonalának emelése, az utasok elégedettségének növelése. (MTI)

Átalakul az élelmiszerkönyv
Folyik a Mmagyar élelmiszerkönyv szabályrendszerének átalakítása, amellyel az érvényben lévő szabályozás kiegészül a magyar hagyományokra, illetve a magasabb szintű minőségi elvárásokra alapozott rendszerrel – tájékoztatott a Vidékfejlesztési Minisztérium tegnap. Az első szintet a most is érvényben lévő szabályozás adja, amely igazodik az unió más tagállamaiban honos, az élelmiszerek minőségével öszszefüggő előírásokhoz. (MTI)

Uniós forrás a kertészetre
Továbbra is lehetőség nyújt a magyar kertészeti vállalkozások technológiai korszerűsítésére az unió vidékfejlesztési alapja – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hortus Hungaricus kertészeti kiállítás tegnapi megnyitóján. A szaktárca vezetője hozzátette, a családi gazdaságokat, kis- és közepes vállalkozásokat akarják erősíteni. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.