Röviden

MTI
2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Figyel, szeret
Havas
Több figyelem a nőkre, több szeretet a gyerekeknek = MSZP címmel tartott tegnap telefonos sajtótájékoztatót Szanyi Tibor kampányfőnök. Biztosan égtek a vonalak.

Zsilipnek ütközött a kirándulóhajó
Heten megsérültek, amikor a zsilipkamrának ütközött, majd annak falába szorult egy Amszterdamból Budapestre tartó kirándulóhajó a hét végén a Duna–Majna-csatornán. A felső-frankföldi Hausen közelében lévő zsilipállomáson történt balesetben egy idős férfi a vízbe zuhant és bordáját törte. (MTI)

Gátszakadástól tart a zalai Liszó

Homokzsákokkal vettek körbe tegnap több házat a Zala megyei Liszóban, ahol a 24 hektáros árvízvédelmi tározó az esőzés miatt megtelt, és a gátján átbukó víz elöntötte a falu alacsonyabban fekvő részeit.
Attól tartanak, hogy átszakad a gát, és méteres magasságban önti el az ár a település lakóépületeit. (MTI)

Tó képződött a Magas-Tátrában

Új hegyi tóval büszkélkedhet a szlovák Magas-Tátra. A környezetvédők szerint a Jávor-völgyben lévő tó a talajsüllyedés következtében alakult ki, kerülete 48, átlagos mélysége 0,54 méter. Nevet még nem adtak neki. (MTI)

Kórházi ámokfutó
Ámokfutó lövöldözött tegnap a baden-württembergi Lörrach egyik kórházában. Halottak és sebesültek is vannak, de a részletek még nem ismertek. A Bild című lap szerint egy nő adott le lövéseket, akivel végeztek a rendőrök, mert tüzet nyitott rájuk. (MTI)

Lezárták az olajkutat a Mexikói-öbölben
Egy cementdugóval tegnap végleg elzárták a British Petroleum olajkútját, amelynek fúróplatformja áprilisban robbant fel a Mexikói-öbölben. A Deepwater Horizon balesete után mintegy 780 millió liter kőolaj ömlött a tengerbe. (MTI)

Nyerőszámok
Ötös lottó: 1, 7, 14, 35, 43. Jokerszám: 382 992. Hatos lottó:
3, 6, 7, 16, 32, 33. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.