Röviden

MN
2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érvénytelen szlovák népszavazás
Pozsony. A szavazásra jogosult polgárok érdektelensége miatt érvénytelen lett Szlovákiában a szombati népszavazás, amelyet a liberális Szabadság és Szolidaritás párt kezdeményezett. A többek között
a parlamenti képviselők számának csökkentése, a közszolgálati médiumok előfizetési díjának eltörlése miatt kiírt referendumon a több mint négymillió választópolgár mindössze a 22,84 százaléka vett részt. (N. S.)

Kína befagyasztotta kapcsolatait Tokióval
Peking. A kínai vezetés felfüggesztette kínai magas rangú illetékesek Japánba látogatását, illetve az ottani hasonló tisztségviselők fogadását, válaszul arra, hogy a szigetországban meghosszabbították a szeptember 7-én elfogott hajóskapitány őrizetben tartását – közölte tegnap a kínai televízió. (MTI)

Zakajev szabadlábon

Varsó. Egy lengyel bíróság elrendelte Ahmed Zakajev csecsen ellenálló szabadon engedését, aki ellen terrorista tevékenység gyanújával, Moszkva kérésére nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Zakajev, miután visszanyerte szabadságát, sietett a csecsenek világtalálkozójára. A kongresszus szervezője, Adam Borowski közlése szerint Zakajev Lengyelországban marad, amíg a bíróság el nem dönti, kiadható-e
Oroszországnak. (MN)

Német tüntetés

Berlin. Százezren tüntettek – a szervezők szerint – szombaton Berlinben a német atomerőművek üzemidejének jelentős, 2022-ről 2034-ig történő kormányzati meghosszabbítása ellen. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.