Röviden

MTI
2010. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életmű
Demszky Gábor leköszönő főpolgármester – mint mondta – a jövőben akár szegénységkutatóként is dolgozna. Húsz év után végre tanulmányozhatja a művét.

Rendőr ébresztette a drogos autósokat
Egy árokba csúszott autóban alvó embereket ébresztett fel a rendőrjárőr Zalakaroson vasárnap. A gépkocsi vezetőjénél az alkoholszonda magas értéket mutatott, és mindannyiuknál pozitív lett a droggyorsteszt eredménye is. A nő és a két férfi ellen büntetőeljárást indított a rendőrség. (MTI)

Végzetes ütközések
Két közúti balesetben összesen négyen haltak meg tegnap. Veszprém megyében, a tótvázsonyi elágazásnál egy Tapolca felől Veszprém irányába haladó autó áttért az úttest túloldalára és összeütközött egy szemből érkező kocsival. A Zala megyei Hahótnál egy Nagykanizsa felől Zalaegerszeg felé tartó autó tért át a másik sávba. Ott frontálisan ütközött egy kamionnal, majd az út mentén a tetejére borult. (MTI)

Önégető pakisztáni árvízkárosult

Benzinnel öntötte le, majd felgyújtotta magát a pakisztáni Multánban a miniszterelnök egyik háza előtt egy 30 éves, ötgyermekes árvízkárosult. A férfi meghalt. Tette előtt azt kiabálta, hogy az árvízben elveszítette az otthonát, munkahelyét, és torkig van az életével. A pakisztáni kormányt heves bírálatok érték a nyári áradásokra adott elégtelen válasza miatt. Az árvíz 20 millió embert érintett, 1,8 millió otthont rombolt le vagy rongált meg. (MTI)

Belgrádi bíróság előtt a kokainkirály
Megkezdődött tegnap Belgrádban a pénzmosással és kábítószer-csempészéssel vádolt Darko Sarics és tíz társa elleni büntetőper. A vád szerint a kokainkirályként emlegetett 41 éves férfi irányításával több tonna kokaint csempésztek Dél-Amerikából a Balkán-félsziget érintésével Nyugat-Európába. Emellett 20 millió eurós pénzmosással vádolják, de a szerb sajtó szerint a klán több száz millió eurónyi, kábítószer-eladásból befolyt pénzt moshatott tisztára. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.