Röviden

MTI
2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Konzultáció
Januártól nyíltabbá, átláthatóbbá válhat a jogalkotás; a kormány „formabontó” javaslatot terjeszt ősszel a T. Ház elé a társadalmi egyeztetésekről – közölte Rétvári Bence, a közigazgatási és igazságügyi tárca parlamenti államtitkára. A cél, hogy a törvények megalkotását társadalmi konzultációk sorozata előzze meg. A kormány által beterjesztett törvényhez a tárcák honlapján lehet majd hozzászólni. (MTI)

Felülvizsgálnák az Álomsziget ügyét
A Jobbik szerint nem szolgálja a főváros és Óbuda érdekeit a Hajógyári-sziget déli részére tervezett kaszinóváros megépítése, ezért tiltakoznak az Álomsziget elnevezésű projekt ellen, valamint felülvizsgálnák a már kiadott engedélyeket. Z. Kárpát Dániel (Jobbik) közölte: Budapestnek nem kaszinóvárosokra van szüksége, nem arra, hogy „a nemzetközi alvilág melegágya” itt legyen. (MTI)

Szanyi a nőket védi

Az MSZP szerint „nőellenes” intézkedés lenne, ha bevezetnék az úgynevezett gyermektelenségi adót. Szanyi Tibor MSZP-s parlamenti képviselő megítélése szerint a gyermeknevelés költségeit nem a gyermektelen nőknek kell megfizetniük, hanem az egész társadalomnak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.