Röviden

MTI
2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerb gesztus
Irinej szerb pátriárka is szorgalmazta a szerbiai katolikus és protestáns egyházi anyakönyvek visszaszolgáltatását – mondta Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes kétnapos vajdasági tárgyalásain a kettős állampolgárság mellett szó volt a Szülőföld Alap különféle támogatási formáiról is. (MTI)

Somogyi cégalapítás
Zöldmezős beruházás kezdődik Somogyváron 460 millió forint állami támogatással, összesen csaknem egymilliárd forint értékben; az alapkőletétel tegnap volt, az összefogás napja elnevezésű rendezvényen. Tervek szerint két év múlva műanyag repülőgép-alkatrészeket gyártanak majd, s háromszáz embert foglalkoztatnak. (MTI)

Kevés szavazó, Fidesz-fölény

Az előzetes, nem hivatalos végeredmény szerint Dankó Béla (Fidesz–KDNP) 65,71, Samu Tamás Gergő (Jobbik) 14,38, Földesi Zoltán (MSZP) 13,99, Fonád Zoltán (LMP) pedig 5,93 százalékot ért el tegnap
a Békés megye szarvasi központú, 5. számú választókerületében tartott időközi országgyűlésiképviselő-választáson. A voksolás érvénytelen volt, mert a választók kevesebb mint a fele jelent meg az urnáknál, emiatt október 3-án második fordulót rendeznek. Azért kellett választást tartani, mert a Fidesz színeiben tavaszszal mandátumot szerző Domokos Lászlót megválasztották az Állami Számvevőszék elnökének. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.