Röviden

MTI
2010. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Madridi edzőcsúcs
Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is részt vesz az Európai Labdarúgó-szövetség évente sorra kerülő, hagyományos edzőkonferenciáján, amely Madridban tegnap kezdődött meg, és szerdáig tart. A rendezvényen előadást tart Vicente del Bosque, a világbajnok spanyol válogatott szövetségi kapitánya, a vb-2. holland válogatottat irányító Bert van Marwijk, a vb-bronzérmes német nemzeti csapat szakvezetője, Joachim Löw,
a vb- és BL-győztes korábbi olasz szövetségi kapitány, Marcello Lippi, valamint a klubszinten és válogatott szinten egyaránt nagy tapasztalattal rendelkező Fabio Capello és Ottmar Hitzfeld is. (MTI)

Nagy jól emelt

Nagy Nikoletta egyéni csúcsokkal (szakításban 85 kg, lökésben 110 kg, összetettben 195 kg) megnyerte a 63 kg-osok C csoportjának versenyét a törökországi Antalyában zajló súlyemelő-vb-n. (MTI)

Újoncok tesztelnek
Újonc tesztpilótákkal bővül a Forma–1 mezőnye. A Virgin istállónál pénteken munkába áll a 25 éves belga Jerome D’Ambrosio, a Szingapúri Nagydíj első és második szabadedzésein már helyettesíti
a brazil Lucas Di Grassit. A Saubernél jövő év elejétől kap szerepet a 19 éves mexikói Esteban Gutierrez. (MTI)

Szávay Ágnes a 38.

A héten Szöulban versenyző Szávay Ágnes (képünkön) maradt a 38. helyen a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyet változatlanul az amerikai Serena Williams vezet. (MTI)

Bento kapitány
Paulo Bento lesz a portugál labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. Bento játékosként 35 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, ott volt a 2002-es vb-n is. Klubszinten többek között a Benficát és a Real Oviedót erősítette, a pályafutását 2004-ben, a Sporting Lisboánál fejezte be. Utóbbi együttesnél 2005 és 2009 között edzőként dolgozott. Az eddigi portugál kapitányt, Carlos Queirozt szeptember elején menesztették, miután a válogatott az első két Eb-selejtezőjén csak egy pontot szerzett Ciprus és Norvégia ellen úgy, hogy a szakvezető eltiltása miatt nem is ülhetett le a kispadra. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.