Röviden

MN
2010. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádemelés előtt
A napokban vádat emel a Fővárosi Főügyészség a csepeli kettős gyilkosság ügyében – tudtuk meg. Tavaly január 7-én találkozott a sikkasztás miatt felfüggesztett gazdasági igazgató, a csepeli MSZP volt elnökségi tagja, Deme Gábor a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában a későbbi áldozatokkal. A halálos lövéseket a gondnok adta le Takács József intézményvezetőre, a kerület volt MSZP-s alpolgármesterére és Papp László tanárra. (V. A.)

Bírság a Hankooknak
Egymillió forint bírságot szabott ki a Hankook cégre az Egyenlő Bánásmód Hatóság, mivel
a cég vezetése az emberi méltóságot sértő módon bánt a helyi szakszervezet tisztségviselőjével. Két hónapon belül a második egymilliós büntetést kapja a Hankook. (MN)

Még tízmillió felett
Kevesebb gyermek született 2010 első hét hónapjában az előzetes adatok szerint, Magyarország becsült népességszáma az időszak végén tízmillió-egyezer volt – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tegnapi közleményéből. (MTI)

Szegénységkutató
Demszky Gábor leköszönő főpolgármester a jövőben a szociálpolitika területén, akár szegénységkutatóként is dolgozna. A szociológus végzettségű Demszky közölte: ha ilyen jellegű tanácsadásra kérik fel, azt szívesen elvállalja. (MTI)

Új távlatok
A katolikus és az ortodox egyház kapcsolatainak történetében új fejezetek nyílnak, miközben új kihívások is érik őket a mai világ részéről – mondta Hilarion Alfejev volokalamszki metropolita, a moszkvai patriarkátus külügyi osztályának vezetője, miután Erdő Péter bíborossal egyeztetett. (MTI)

Önkéntes haderő
Felelőtlen döntés volt Hende Csaba szerint úgy megszüntetni a sorkatonaságot, hogy nem szervezték meg helyette a Magyar Honvédség önkéntesekből álló haderejét. A honvédelmi miniszter közölte, 2014 végéig felállítják a 6-8 ezer fős önkéntes haderőt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.