Röviden

MN
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lesz idén egységes Moziünnep
Elmarad idén az egységes Moziünnep, mert a felek túl későn állapodtak meg a részletekről, így a rendezvény eddigi főszervezője szerint gazdaságilag lehetetlenné vált az esemény megrendezése – erősítette meg a Világgazdaság tegnapi értesülését lapunk megkeresésére Somogyi Gábor. A nagy üzemeltetők saját „moziünnep jellegű” rendezvényt tartanak mától vasárnapig. (MN)

Alternatív szemle
Három előadás nyerte el kedden az idén szeptember 10. és 14. között a fővárosban megrendezett Debreceni Alternatív Színházi Szemle fődíját. A Iulia Popovici kritikus, Árkosi Árpád rendező és Pálfi György filmrendező által alkotott zsűri Pintér Béla és Társulata Szutyok című előadásának,
a Hólyagcirkusz Társulat Kant című produkciójának és a Szputnyik Hajózási Társaság Kockavető (rendező: Bodó Viktor) című előadásának ítélte az elismeréseket. (MTI)

Filmeseinket díjazták Brazíliában

Az 1 és a Halálkeringő című magyar játékfilmeket díjazta a Sao Pauló-i Cinefantasy nemzetközi filmfesztivál; Pater Sparrow 1 című filmje a legjobb sci-fi díját nyerte el Köves Krisztián Károly bemutatkozó thrillere pedig a közönségszavazás harmadik helyezettje lett. A több mint száz mozgóképet felvonultató fesztivált szeptember közepén ötödik alkalommal rendezték meg. (MN)

Szerdán temetik Bánffy Györgyöt
Bánffy György Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésztől, a József Attila Színház művészétől szeptember 22-én szerdán 14.30-kor vesznek végső búcsút Budapesten, a Farkasréti temető Makovecz-termében. Az életének 84. évében, szeptember elején, Korfun elhunyt színművészt a római katolikus egyház szertartása szerint búcsúztatják. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.