Röviden

MN
2010. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fesztivál Los Angelesben
Vasárnap tartották az első Los Angeles-i magyar fesztivált. A több mint ezerfőnyi közönség kedvére próbálhatta a magyar konyha remekeit, a Los Angeles környéki magyar érdekeltségű cégek, intézmények saját standokon mutatkoztak be. A helyi magyarság Kárpátok és Búzavirág nevű néptánc-együttesei nagyszínpadon léptek fel, ahol magyar irodalmi alkotások és népdalok is megszólaltak. (T. G.)

Tánctalálkozó Pécsett

Szeptember 27-ig negyedik alkalommal rendezik meg a pécsi nemzetközi tánctalálkozót, amely kapcsolódott az Európa kulturális fővárosa programhoz. Az egyhetes mustrán szlovén, szerb, angol, francia, izraeli, japán, kubai, kanadai táncosok adnak elő, a helyi tánciskolák mellett fellép a Pécsi Balett, a Győri Balett és a Szegedi Kortárs Balett is. (T. G.)

Elhunyt Vígh Tamás
Nyolcvannégy éves korában elhunyt Vígh Tamás Kossuth-díjas szobrász, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja. Vígh Tamás az 1960-as években alakította ki saját, enyhén kubisztikus, a pop-arttól is megérintett, a gyűrt, behorpadt lemez formáit kiemelő, bronzból öntött és lemezből készült szobrai stílusát. Számos kisplasztikája, köztéri alkotása – köztük a visegrádi Életfa, az 1956-ban agyonlőtt I. Tóth Zoltán történész előtt tisztelgő szobra a Magyar Tudományos Akadémia előtt, a gyermekmentő Sztehlo Gábor evangélikus lelkésznek emléket állító Deák téri emlékműve – őrzi művészetét. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.