Széfen innen, büdzsén túl

2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazudtunk reggel, éjjel meg este, mondta a trágár klasszikus, és ebben kivételesen nem hazudott. Akit a részletek is érdekelnek, olvassa el Varga Mihály minapi beszámolóját. A Fidesz–KDNP-kormány tényfeltáró bizottságának vezetője újabb rakásnyi – valószínűleg nem az utolsó – pénzügyi disznóságot tárt a sajtó elé arról a több mint kétszázmilliárd forintról, amelyet a leköszönt Bajnai-kabinet pénzügyesei „felejtettek ki” az idei költségvetésből, és amit persze most nekünk, adófizetőknek kell összedobnunk. A szocialista trükközéshez hozzászokott ember már számított a meglepetésekre, ezek mostani mérete azonban tényleg övön aluli. Gerinctelen. A felültervezett bevételek és az alulkalkulált kiadások már önmagukban is szisztematikus költségvetési bűnnek nevezhetők, ezekhez kell most hozzábiggyeszteni a pislogós exkormányfő és gátlástalan fegyverhordozója, Oszkó Péter pénzügyminiszter büdzséfeledékenységét… Az eddig feltárt stiklik között nem ritka a százmilliárdos tétel, az apróbbaknak se szeri, se száma. Rettenetesen elszaladt a ló az átöltözött elvtársakkal, s bár ők csak leleménynek nevezték pénzügyi, költségvetési trükkjeiket, az maga volt a brutális bűnözés. Nem demagógia, hanem összmagyar vágy: feleljenek a pénzünkkel kufárkodók!
Hitelezőinket persze nem különösebben érdeklik belső dolgaink – bár Bajnai Gordont kedvelték, ideálisan szervilis volt –, csak fizessük a részleteket. Számukra Magyarország egyszerűen csak az adós, akinek törlesztenie kell, fütyülnek a részletekre. Biznisz iz biznisz. Ha netán mégis lábjegyzetet tesznek hozzá, az valahogy úgy szól: Mamlasz magyarok…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.