Szembesítések sora jön a BKV-ügyben

November 17-ig meghosszabbította Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatását a bíróság. Ugyanakkor a nyomozás határidejét is meghosszabbították január végéig. Úgy tudjuk, folytatódnak a szembesítések.

2010. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintettel a Hagyó Miklós terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a törvényben meghatározott büntetési tételre, a felmerült egyéb adatokra, fennáll a szökés, az elrejtőzés, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a gyanúsítottakkal, illetve tanúkkal összejátszva, vagy azok befolyásolásával, bizonyítékok megsemmisítésével a bizonyítási eljárás eredményességét, valamint a bűncselekményből származó vagyoni előnyök biztosítását veszélyeztetné – derült ki a Fővárosi Bíróság közleményéből.
A bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt Hagyó és társai ellen a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) zajló nyomozást a bíróság széles körűnek minősítette, amelyben számos tanúkihallgatás, szembesítés és egyéb nyomozati cselekmény még hátravan. Hagyó és védője fellebbezett, az egykori kommunikációs munkatársak, Horváth Éva és Lelovics Ottó szeptember 26-ig elrendelt előzetes letartóztatása ügyében ma tesz javaslatot a KNYF. Fazekas Géza ügyészségi szóvivő elmondta: kezdeményezésükre a Legfőbb Ügyészség január végéig meghoszszabbította a nyomozás eredetileg ma lejáró határidejét is. Hagyó a nyomozók szerint hivatali hatalmával visszaélve, előnytelen szerződések kötésére, kifogásolt munkák igazolására, kifizetésére utasította a BKV vezetőit, utóbb zsarolással is meggyanúsították.
Mint arról a birtokunkba került jegyzőkönyv alapján beszámoltunk, Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgatóval egy hete szembesítették Hagyót, aki továbbra is tagadta többek között, hogy 15 millió forintot kért volna évente. Balogh viszont a szemébe mondta: még ma is „halálfélelme” van tőle.
Úgy tudjuk, Antal Attila volt vezérigazgatót a távozó főpolgármesterrel szembesíthetik, mert korábban azt vallotta: „Demszky Gábornak is voltak elképesztő kérései”. Regőczi Miklós volt vezérigazgató-helyettes vallomása alapján elsősorban a gyanúsított-társakkal, Lelovics Ottóval és Tóthfalusi Györggyel, a BKV SZDSZ által delegált egykori igazgatósági elnökével nézhet majd farkasszemet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.