Szilvásy György cáfol és vádol

Swendt Pál
2010. 09. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valótlanul azt sugallja választóinak a Fidesz, hogy az MSZP kormányzati pozícióban politikai célokra használta a titkosszolgálatokat, és ez kísértetiesen hasonlít a megfigyelési ügyhöz. Egyebek mellett erről értekezett a köztévé tegnap reggeli műsorában Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány egykori titokminisztere. A volt tárcavezető arra reagált, hogy Demeter Ervin (Fidesz), a nemzetbiztonsági bizottság négy tagjából alakított tényfeltáró albizottság vezetője Szilvásy keddi meghallgatását követően azt mondta: a hacker (becenevén Koax – a szerk.), akit a volt miniszter mutatott be az elhárítás akkori vezetőjének, az általa elkövetett számítástechnikai betörésből származó iratokat a Nemzetbiztonsági Hivatalnak, valamint MSZP-s politikusoknak juttatta el, s több szocialista politikussal – közöttük Szilvásyval – többször személyesen is találkozott. Az elmúlt nyolc évben a nemzetbiztonsági szolgálatok működése során tapasztalható anomáliák feltárására alakított grémium vezetője szerint Szilvásy tájékoztatást kapott a „fekete úton szerzett” információk tartalmáról és összegzéséről. Szilvásy a műsorban azzal érvelt, hogy ha Demeter igazat mond, akkor a hacker csak úgy hajthatott végre illegális akciókat, ha kapcsolatban állt a lehallgatási botrányba kevert UD Zrt. vezetőivel. A volt titokminisztertől nem kérdezték, ő pedig nem tett említést arról a lehallgatási üggyel összefüggésben indított nyomozásról, amelyben a titkosszolgálatok által rögzített beszélgetés nyilvánosságra kerülése miatt személyes adattal visszaéléssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.