T O T Ó

MN
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy angol rangadó mellett nyolc német és öt olasz bajnoki futballmérkőzés alkotja a totó 37. heti szelvényét. A Premier League-ben a Manchester United a Liverpoolt fogadja, a felek között tízpozíciós különbség húzódik a tabellán (3. és 13.), már írnánk is be az egyest. Ám Sir Alex Ferguson fiainak múlt hét végén sikerült 3-1-es vezetésről a hosszabbításban 3-3-ra felhozniuk az Evertont, majd kedden a BL-ben az Old Traffordon képtelenek voltak gólt rúgni a Rangersnek. Ráadásul súlyosan megsérült Valencia. A vendégek ma a bukaresti Steauát fogadják az EL-ben, s több sikerélményük lehet, mint a vasárnapi „szomszédoláson”.
A Bundesliga I-ben címvédő Bayern München közepesen kezdte az idényt, s a Kölnnel szemben most illene valamit villantani. Ám tétmeccsen legutóbb több mint 13 éve verte a Kecskéseket. Itt az idő! A hibátlan Mainz Brémába látogat, ahol a papírforma alapján elveszítheti első pontjait. De ha Wolfsburgban is tudott nyerni… Reményeink szerint Szalai Ádám aktív szerepet játszik majd a vendégeknél. A listavezető Hoffenheim az újonc Kaiserslauternnél vizitál, s bízik Salihovicék további eredményességében. A Stuttgart kullog a mezőny végén, amelynek a mai, Young Boys elleni EL-csata után szombaton kötelező jelleggel meg kell vernie a Mönchengladbachot, különben komoly gondba kerül.
A Wolfsburg sem szerzett még pontot, a Hannover viszont hetet is, úgy érezzük, ezúttal a döntetlent zárhatjuk ki. Hamburgi városi derbit vív a St. Pauli a HSV-val, itt a remi lehet a legvalószínűbb. Nem sok esélyt adunk a Nürnbergnek Leverkusenben, ahol pedig a ’Gladbach 6-3-ra nyerni tudott, de errefelé is egyszer volt kutyavásár. A Schalke három zakóval kezdett, aztán keddi lyoni BL-fellépésén is kapitulált, Huntelaarral és Raúllal a támadósorban! Nem ártana valamit kitalálnia a Dortmund elleni szomszédderbi előtt. A pontra hajtó vendégeknél Hajnal Tamás sérült.
Az itáliai csaták során Lazio-pontszerzést várunk Firenzében, a Milannak a múlt heti csorba kiköszörüléseként le kell bombáznia a Cataniát, tegnapi BL-terhelés ide vagy oda. A címvédő Inter Szicíliába utazik a Palermóhoz, s mivel nincs láncharapó formában, meglepetést is el tudunk képzelni. A sereghajtó Udinese a rossz formáját tartósított Juventust fogadja, szerintünk megszerezheti első pontjait. A Sampdoria (remélhetőleg Koman Vladimirral) nápolyi vendégeket fogad, úgy véljük, udvariatlanul. Ma mindkét gárda fellép az EL-ben.

37. heti tippjeink:
1. Bayern M.–Köln 1
2. Bremen–Mainz X, 1
3. K.lautern–Hoffenheim X
4. Stuttgart–M.gladbach 1, 2
5. Wolfsburg–Hannover 1, 2
6. St. Pauli–Hamburg X
7. Leverkusen–Nürnberg 1
8. Schalke–Dortmund 1, X
9. Fiorentina–Lazio X
10. Milan–Catania 1
11. Palermo–Inter 1, X
12. Udinese–Juventus 1, X
13. Man. United–Liverpool 1, X
+1 Sampdoria–Napoli 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.