Történeti park lesz Kecskeméten

MN
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazánk dicső korszakait bemutató történelmi park lesz Kecskemét határában, húsz hektáron – írta a Petőfi Népe Online. A világhírű francia Puy du Fou-i park (képünkön) mintájára készülő magyar látványosságot jövőre kezdik el építeni, és előreláthatólag 2013 közepére készül el. A 83 millió euróba (23 milliárd forintba) kerülő létesítményt egy magyar–francia gazdasági társaság hazai befektetők bevonásával fogja megépíteni és üzemeltetni. Korhű díszletek között, látványos technikával lesz látható a színpadokon például a nándorfehérvári diadal, és a tervek szerint az államalapítás, Nagy Lajos király kora, a Rákóczi-szabadságharc vagy az 1848-as forradalom is megelevenedik majd a park díszletei között. Az előadásokat a látogatók a több ezer férőhelyes nézőtérről tekinthetik majd meg.

Fotó: MTI/Garaczi László

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.