Tüntetés a Vértesi Erőműért

Vona Adrienn
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszlányi bányászok „ajándékát”, azaz szenet borított tegnap Kapolyi László baloldali milliárdos cégének, a System Consulting Zrt.-nek a fővárosi székháza elé tegnap a Jobbik. Közölték, a Fidesz és az MSZP – szerintük együttműködve – szalmatüzelésre állítaná át az erőművet, amelyet Hujber Ottó MSZP-hez közeli energetikai vállalkozó kíván megszerezni; ezzel megszűnne több száz oroszlányi bányász munkája. Szabó Mihály, Oroszlány jobbikos polgármesterjelöltje szerint az erőmű azért került csődbe, mert Kapolyi cége, a System Consulting felelőtlenül szerződött vele. A nyomozó hatóság bűncselekmény hiányában szüntette meg az eljárást az ügyben. A Jobbik azt javasolta, az erőművet tiszta szénalapúvá alakítsák át, és az oroszlányi szénbányában fokozzák a kitermelést.
Czunyiné dr. Bertalan Judit fideszes képviselő a pártját ért vádra lapunknak úgy reagált: az oroszlányi képviselő-testület a napokban egy megvalósíthatósági tanulmányról döntött. Ez arról szól, hogy ha az erőmű továbbműködtetése során felvetődne, hogy a város távhőellátása problémába ütközik, akkor 2014 után lehetséges alternatíva lehetne a szalmatüzelésű erőmű használata. Czunyiné hozzátette: az sem biztos, hogy a kormánypárt nem támogatná a Jobbik által kidolgozott koncepciót, de jelenleg az MVM az erőmű működőképességét vizsgálják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.