Ügyvédnő gyilkolt Lörrachban

Férjével és gyermekével kezdte a gyilkolást, majd egy kórházi ápolóval is végzett egy német ámokfutó. A negyvenegy éves ügyvédnő feltehetőleg a gyermekelhelyezésen veszett össze ötéves fiuk apjával.

Nagy Áron
2010. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbanás rázta meg vasárnap délután a baden-württembergi Lörrach belvárosában álló egyik társasházat. A lakók azonban a tűzoltók mellett a rendőrséget is riasztották, ugyanis nem sokkal a detonáció előtt lövéseket hallottak. Amikor a hatóság a helyszínre érkezett, egy nő rohant ki a tömbház ajtaján, s lövöldözni kezdett. Két rendőrt sebesített meg 22-es kaliberű sportpisztolyával, majd a közeli St. Elisabethen kórházba menekült. Ott már kést is használt, amivel megvágta a találomra kiválasztott ápolót, majd fejbe lőtte a férfit, egy szolgálaton kívüli járőrt pedig súlyosan megsebesített. Az épületbe benyomuló rendőrök végül agyonlőtték az asszonyt.
A hatóság szerint az ügyvédnő előre eltervezte tettét. Heriber Rech (CDU) baden-württembergi belügyminiszter tegnap sajtótájékoztatóján elmondta, a kiégett lakásban két holttestet, az ügyvédnő férjének és közös gyermeküknek a maradványait találták meg. A nő azelőtt oltotta ki életüket, hogy égésgyorsítóval belocsolta és lángba borította az ingatlant. Már az előzetes vizsgálatok alapján bizonyos, hogy a férfit lelőtték, de a gyermek halálának oka épp úgy ismeretlen, mint az ámokfutásé.
A Die Welt szerint az egy ideje külön élő házastársak között állandó vitatéma volt a gyermekelhelyezés, s ez torkollt vérengzésbe; az MTI ugyanakkor féltékenységi drámáról tudósított. Annyi bizonyos, hogy az ötéves fiú apjával élt a házban, ahol egyébként az ügyvédnő irodát tartott fent. Az ámokfutó állítólag sportlövő volt, így legálisan juthatott hozzá a gyilkos fegyverhez és a töltényekhez. A lakástűz következtében a bérház lakói közül tizenheten szenvedtek füstmérgezést. Az n-tv híradásában megszólaltatott Klaus Winkeldorf jogi szakértő szerint Németországban körülbelül tízmillió lőfegyver van fegyverviselési engedéllyel rendelkezők birtokában. Ezenkívül a hatóságok további harmincmillió illegálisan tartott lőfegyverrel számolnak.
Németországban több ámokfutás történt az utóbbi években, a vérengzések több tucat ember életét követelték. Ennek nyomán a törvényhozás szigorította a fegyvertartásra vonatkozó szabályokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.