Új elnök a PDSZ élén

Péterffy Balázs
2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új vezetőt választott Mendrey László személyében a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szombati kongreszszusán. Az eddigi elnök, Kerpen Gábor lemondott, miután felkérték az Oktatási Hivatal irányítására, s a két tisztség nem összeegyeztethető. Az új elnök a PDSZ alapító tagja, magyar–történelem–média szakos általános iskolai tanár.
– A szakszervezet alapértékei változatlanok: a pártoktól való függetlenség, a szakértelem, a demokratikus működés és az objektivitás – fogalmazott Mendrey. Hozzátette: nagy hangsúlyt fektetnek a bérek kérdése mellett a pedagóguslét biztonságára is. – A munkahelyi, a megélhetési, a jogi és a fizikai biztonságra egyaránt gondolok – jegyezte meg. Utalva a nemrég történt tanárfojtogatásra, jelezte, elengedhetetlen a nyáron szigorított törvény következetes alkalmazása.
A munkahelyekkel kapcsolatban kifejtette: nem lehet tovább csökkenteni a közoktatási intézmények és dolgozók számát, ha ilyenre sor kerül, tiltakozni fognak. Elvárásuk, hogy a ciklus végére a pedagógusok jövedelme érje el az értelmiségi átlagbért. Kiemelte: a pártok között egyetértésre van szükség a közoktatási törvény alapelveiről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.