Újabb leleplező felvétel?

Munkatársunktól
2010. 09. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éveken át működő, szervezett korrupciós piramis tetején állt Geiger Ferenc, Soroksár szocialista polgármestere, legalábbis erre utal egy, az internetre felkerült újabb hanganyag. A felvételen két férfi beszélgetése hallható, akik közül az egyik egy építési vállalkozó. Ő arról beszél, hogy a kerület jegyzőjének, Homonnai Ildikónak a lakását is ingyen kellett felújítania, amire a „Ferkó”, vagyis Geiger Ferenc bólintott rá.
Ismert, a TV2 által kedden nyilvánosságra hozott felvételből az derült ki, hogy a vállalkozó öt év alatt 25 millió forintot adott Geigernek. A módszer az volt, hogy a cégvezető különböző építési és felújítási megrendeléseket nyert el az önkormányzattól, majd az ezekért kapott pénz tíz százalékát visszacsorgatta a kerület vezetőjének. A vállalkozó a már ismert felvételen azt mondta, hogy Geiger nem pusztán elfogadta, hanem egyenesen kikövetelte a pénzt.
A beszélgetés második része tegnap jutott szerkesztőségünk birtokába. Az anyag tanúsága szerint a korrupciós hálózat lényegében a teljes önkormányzatot átszőtte, abban érintett lehet a már említett polgármesteren és jegyzőn kívül Szrimácz Ferenc alpolgármester, Napholz József, a kerület beruházási és közbeszerzési osztályának vezetője, valamint ugyanezen osztály beruházási referense, Szabó Bernadett is. A vállalkozó arról is beszél, hogy egy alkalommal nejlonszatyorban kellett átadnia 15 milliót. A beszélgetések elektronikus úton kerültek lapunkhoz, az azokhoz csatolt levél szerzője kifejti: a visszaélések évek óta tartottak.
Geiger Ferencet korábban az MSZP támogatta a kerületben. Most függetlenként indul, de az MSZP nem állított polgármesterjelöltet vele szemben, tehát hallgatólagosan támogatja. A soroksári polgármester korábban tagadta az összes ellene szóló vádat, és rágalmazás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az ügyészségen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.