Újságírót is célba vett Szilvásy kádere

Egy napilap újságírójának levelezését is megszerezte az a Koax néven ismert hacker, akit Szilvásy György, a Gyurcsány-kabinet egykori titokminisztere ajánlott a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatójának figyelmébe. Erről számolt be a köztévé tegnap reggeli műsorában Demeter Ervin fideszes politikus, a nemzetbiztonsági bizottság négy tagjából alakított tényfeltáró albizottság vezetője. A fideszes politikus cáfolta, hogy az úgynevezett hackerügy kirobbanása összefüggésben lenne az önkormányzati választási kampánnyal.

Swendt Pál
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselő a Duna Televízióban tegnap arról beszélt, hogy Szilvásy György keddi meghallgatása után bizonyossá vált: a volt miniszter jóval többet tud annál, mint amiről az elmúlt nyolc év titkosszolgálati anomáliáinak feltárására alakult tényfeltáró bizottság előtt számot adott. Mint mondta, csak egy részét ismerik a hacker által bírói vagy igazságügy-miniszteri engedélyek hiányában megszerzett információknak, de az még nem látszik tisztán, hogy az NBH által foglalkoztatott és fizetett férfi kinek a megbízásából cselekedett. A Lánchíd Rádióban Demeter Ervin csak arról tett említést, hogy adataik szerint Szilvásy embere több szocialista politikus mellett közvetítőkön keresztül Gyurcsány Ferenc akkori kormányfőnek is jelentett.
Szilvásy György azonban tegnap továbbra is hazugságnak minősítette, hogy hackert „ültetett volna” a Nemzetbiztonsági Hivatalba. A Hír TV-nek államtitoksértésre hivatkozva nem mondott részleteket. „Ha valaki csinált volna ilyet, tehát törvénytelenül behatolt volna bármilyen rendszerbe, akkor az a meggyőződésem, hogy az illető az UD Zrt. vezetőivel volt kapcsolatban” – közölte a volt titokminiszter.
Az albizottság keddi ülésén meghallgatásra várja Galambos Lajost, az NBH korábbi főigazgatóját és a hackert tovább foglalkoztató utódját, Laborc Sándort. A testület várhatóan három hét múlva készíti el jelentését.

Vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.