Ültetvény a raktárban

Újabb vietnami kenderültetvényt leplezett le a rendőrség. A fővárosban és környékén az utóbbi másfél évben az ázsiaiaktól lefoglalt cannabis értéke eléri a negyvenmilliárd forintot.

Csibra Tibor
2010. 09. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két újabb, vietnamiak által üzemeltetett drogültetvényt számolt fel a rendőrség kedden a fővárosban, az illegális telepeken talált 900 tő cannabis feketepiaci értéke elérheti a nyolcvanmillió forintot – hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tegnapi sajtótájékoztatóján. Varga Péter, a testület kábítószer-ellenes szolgálatának vezetője elmondta, az akciócsoport először a VIII. kerületi Bíró Lajos utcában, egy családi háznál csapott le. Az épülethez tartozó raktárhelyiséget felnyitották, és ott több száz cserepekben nevelt növényt, illetve egy már leszedett és ismeretlen helyre szállított ültetvény felszerelését találták meg. A házból két vietnami férfi az ablakon át elmenekült. Egyiküket az Orczy úton elfogták, a másik befutott a józsefvárosi piacra, és ott eltűnt. Őt körözi a rendőrség. Kedden a szolgálat munkatársai egy szintén budapesti házat is átkutattak a XIX. kerületi Hunyadi utcában. A rendőrök a helyszínre érve erős zúgást hallottak, és érezték a marihuána jellegzetes szagát is. Az épületben szintén kenderültetvényt találtak.
A BRFK vizsgálja, hogy a legutóbb felszámolt telepeknek közük van-e az utóbbi időkben leleplezett vietnami ültetvényekhez. Az akcióval immár 41-re nőtt a Budapesten és környékén feltárt esetek száma. A rendőrség tavaly év elején jelezte, hogy a korábban szinte kizárólag a herointerjesztésben jeleskedő vietnamiak átvették a honfitársaik által Nyugat-Európában kipróbált modellt, és az importot mellőzve helyben termesztenek marihuánát. A másfél év alatt lefoglalt cannabis értéke immár eléri a negyvenmilliárd forintot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.