Választás 2010

MN
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kormányzati segítség Szegednek
Szeged az ország egyik legfontosabb városa, ám a városvezetés mulasztásai miatt nem fejlődött – mondta tegnap Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a városban. A politikus reméli, a választások után a fideszes B. Nagy László vezetésével Szeged ismét az élre tör. Ehhez kormányzati támogatást ígért. Farkasné Pocsai Blanka (Fidesz), a helyi oktatási bizottság tagja azért bírálta Botka László polgármestert, mert szerinte kampányfogásként ígért az idei infláció mértékével egyező pótlékot a pedagógusoknak, miközben az MSZP-kormány törölte el a pedagógusok tizenharmadik havi fizetését. (MN)

Az MSZP legfrissebb javaslatai
Az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be az állami végkielégítések 2 millió forint feletti részét sújtó 98 százalékos különadó eltörléséért. Törvénymódosítást kezdeményeztek annak érdekében is, hogy a legalább 40 év szolgálati idővel rendelkező munkavállalók nemtől függetlenül jogosulttá váljanak a százszázalékos öregségi nyugdíjra. (MTI)

Számla a hajléktalanoknak
Ha az LMP bejut a budapesti közgyűlésbe, akkor számlát nyit a hajléktalanprobléma megoldására – jelentette be képviselőjelöltjük, Kaltenbach Jenő. A volt ombudsman reméli, a kezdeményezéshez más politikusok is csatlakoznak. Úgy vélte, a kormány korlátozni akarja a hajléktalanok emberi jogait. (MTI)

A jobbik Büntetné a cigánybűnözés tagadását
Az őszinte közbeszéd megteremtésének szándékával indokolta a Jobbik azt a törvénymódosítási javaslatát, amely büntethetővé tenné a cigánybűnözés tagadását. Az MSZP szerint a párt ezzel kiírta magát a demokráciából. Az LMP úgy reagált, a Jobbikot a szabadságjogok védelme akkor érdekli, ha ez a szélsőjobb számára védelmet jelent. (MTI)

Kövér a megyei jogú városokról
A közigazgatási reformban felvetődhet, hogy nem lesz megyei jogú város, hanem a települések beilleszkednek a megyékbe – közölte Kövér László tegnap egy fórumon, ahol bemutatkozott Merényi Tamás, a Fidesz dorogi polgármesterjelöltje. A házelnök szerint a kormány szeretné, ha mögötte állnának az önkormányzatok, de nemcsak a kormányhoz hű önkormányzatok kapnak majd fejlesztési forrásokat. (MTI)

Visszalépett jelölt
Visszalépett a polgármester-jelöltségtől Erdős Norbert, Békés város térségének országgyűlési képviselője, aki egyúttal azt kéri, a fideszes szavazók Izsó Gábor jelenlegi polgármestert, polgármesterjelöltet támogassák. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.