Választás 2010 – Önkormányzati választások

MN
2010. 09. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szanyi bojkottra hív
A Facebook közösségi portált felhasználva arra biztatja Szanyi Tibor, az MSZP kampányfőnöke a nyugdíjasokat: ne válaszoljanak érdemben Orbán Viktor miniszterelnök nekik küldött levelére. Szanyi azt kéri, mindenki szóljon nyugdíjas ismerősének, hogy küldje vissza a Fidesz levelét a feladónak ezzel a szöveggel: „Nyugdíjas vagyok, nem hülye!” Orbán Viktor miniszterelnök levelet küld minden nyugdíjasnak, azt kérve: egy válaszlevélben osszák meg vele gondjaikat, írják meg, szerintük mi lenne a kormány legfőbb teendője a jelenlegi helyzetben. (MN)

Kósa szerint nem kell ellensúly
A jelek szerint a tavaszi történelmi jelentőségű vereség semmilyen változást nem hozott az MSZP életében – mondta Szegeden Kósa Lajos. A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint az eddig is nyilvánvaló volt, hogy csak önmagukra gondolnak az MSZP-sek, de most kampányszlogenjükkel ezt ki is mondták. Az ugyanis nem értelmezhető, hogy az MSZP lenne az ellensúly, hiszen a választóknak és tavaszi döntésüknek nincs szüksége ellensúlyra. A választásokon azokra kell szavazni, mondta, akik településük érdekében dolgoznak, dolgoztak eddig is. (G. K.)

Munkahelyeket ígért Lázár
Hódmezővásárhely a lehetőségek városa lesz a következő négy évben – mondta Lázár János (Fidesz) polgármesterjelölt. Közölte: Hódmezővásárhelyen alakítanák ki a regionális kormányhivatalok első ügyfélközpontját. Lázár a következő helyhatósági ciklus legfőbb feladatának a munkahelyteremtést nevezte. Közölte: 1500 új munkahely létrehozása megváltoztathatja a város foglalkoztatási viszonyait. (MTI)

Nem jelölt többé az etyeki polgármester
Törölte az Országos Választási Bizottság a polgármesterjelöltek nyilvántartásából Szűcs Lajost, Etyek független településvezetőjét. A döntés oka: a jelölt a hivatásos állományúak passzív választójogáról szóló alkotmánymódosítás miatt nem választható. A település internetes oldalán Szűcs elismerte, hogy 2009-ig az Országos Rendőr-főkapitányság állományában dolgozott. Szűcs fellebbez. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.