Választások 2010

MN
2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentés a kónyi hangfelvétel miatt
Aller Imre, Kóny polgármestere feljelentést tett a miatt a hangfelvétel miatt, amelyen helyi politikusok arról beszélgetnek, hogy miként lehetne egy számvevőszéki vizsgálattal az ő újraválasztását megakadályozni.
A függetlenként a szocialista párt megyei önkormányzati választási listáján szereplő Aller elmondta: becsületsértés, valamint más, általa vélelmezett bűncselekmények gyanúja miatt, magánemberként kérte az eljárást azok ellen, akik szerepelnek a médiának pár hete kiszivárogtatott felvételen. (MTI)

A demokráciát féltik
Az MSZP főpolgármester-jelöltje, Horváth Csaba szerint Orbán Viktor kormányfő Budapest, a szabadság városa meghódítására és lerombolására adott parancsot, ezért a demokratáknak az október 3-i önkormányzati választáson ezt meg kell akadályozniuk. Az újságírók előtt felolvasott nyilatkozatában a politikus azt állította, hogy ezt a parancsot akarja végrehajtani az önkormányzati választások után Tarlós István, a Fidesz jelöltje, de – mint fogalmazott – ők ezt nem fogják hagyni, mert ez a fővárosi szavazások valódi tétje. (MTI)

Autóhitel-kiváltás szocialista módra

Kilencévnyi autóhitel-törlesztés helyett Trippon Norbert, Újpest korábbi MSZP-s alpolgármestere az önkormányzat vagyonkezelő cégétől kapott a régi, általa a társaságnak leadott gépkocsi után egy újat – írta a Blikk. A lap szerint a 8 millió forintos luxusautót csak használta a nemrég lemondott szocialista. Trippon nem akart nyilatkozni az ügyről. A régi autó után 2016-ig közpénzből fizetik a havi 60-70 ezer forintos törlesztőrészletet, holott az újpesti gazdasági bizottság MSZP-s többsége 2007-ben úgy döntött: átvállalják a terheket, míg a szolgálati kocsi meg nem érkezik. Az autó néhány héten belül ott volt. (MN)

Az LMP a dunai közlekedésért

Budapest főutcájának tekinti a Dunát fővárosi programjában az LMP, a párt így a Budapest és az agglomeráció közötti közlekedésbe is bevonná a folyót – közölte a párt fővárosi jelöltje, Somfai Ágnes. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.