Valencia sérülése, a Valencia sikere

Munkatársunktól
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden, a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitányán nyolc mérkőzést rendeztek, és ezek közül négy érdemel külön említést. A Manchester United–Glasgow Rangers összecsapás a 0-0 és a relatív eredménytelenség dacára egyrészt azért, mert a a házigazda 150. kontinentális kupagyőzelmét szalasztotta el, de ennél többet is veszített: súlyos bokasérülést szenvedett Antonio Valencia. Az ecuadori csatárt becsúszva szerelték, eközben a lába a teste alá szorult. „Ficam és törés, sajnos szerdán megműtik – adta meg a diagnózist Sir Alex Ferguson, a United vezetőedzője, majd hozzátette: – Ugyanolyan sérülés, mint amilyet Alan Smith szenvedett el 2006-ban, abból kiindulva ebben a szezonban nem számíthatunk rá.”
Más jellegű, de szintén nem kis trauma érte az európai futballporondra huszonnégy év után viszszatért török Bursaspor együttesét, hisz hazai pályán szenvedett 4-0-s vereséget egy másik Valenciától, a csapattól; a spanyolok egyben a kedd egyetlen vendégsikerét aratták. Ugyancsak négy gól esett a Twente–Internazionale párharcban, de egyenletes eloszlásban. Már ami a csapatokat illeti, mert egyébként mindegyik találat az első félidő terméke volt. Érdekes módon a BL-címvédő mestere, a Liverpoolból átcsábított Rafa Benitez tűnt elégedettebbnek, mondván, rövid idő alatt is sokat jutottak előre, Michel Preud’homme holland részről viszont kijelentette: „Azt mondtam a játékosaimnak, ebben a mérkőzésben több volt, és ők is így érezték.”
Mit szóljanak akkor a Panathinaikosz futballistái és hívei? Pazar akcióból már a 20. percben vezetést szereztek Barcelonában, mégis 5-1-es verés lett a vége. A dél-afrikai
vb-n alig észlelhető Messi tündökölt, a 22. és 45. percben gólt lőtt, a 78.-ban „cimbalomszögből” kapufát, ám a kipattanót Pedro betessékelte, és a 93. percben még Alves fejesgólját is ő készítette elő. Mindemellett elrontott egy büntetőt – gyengécske gurítását a balra dőlő Corvasz hárította –, a kontinentális szövetség, az UEFA honlapjának nyilatkozva emiatt dohogott is egy picit: „Kissé mérges vagyok magamra, amiért kihagytam a tizenegyest, még több gólt is lőhettem volna. De ennél fontosabb, hogy nyertünk, kiválóan játszottunk, folyamatosan alakítottuk ki a helyzeteket, 1-1 után szerintem szinte tökéletesen futballoztunk.”
Tényleg úgy tűnt – talán még a görögöknek is tetszett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.