Visszavágna Kolompár Orbán

Joó István
2010. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálja meg saját, 1995–2003 közötti Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöki korszakát Farkas Flórián jelenlegi miniszteri biztos. A mi időszakunkat már mindenki tűvel átvizsgálta – hangoztatta tegnapi sajtótájékoztatóján Kolompár Orbán, a roma önkormányzat elnöke. Ezzel arra célzott, hogy a romaprogramok pénzügyi kivizsgálásáért felelős miniszteri biztos az ÁSZ-jelentéssel szembesülve el akarja érni, hogy megtörténjen az egész nyolcéves Kolompár-korszak átvilágítása. Amint arról a múlt héten beszámoltunk, az Állami Számvevőszék hűtlen kezelést, számviteli fegyelem megsértését és adócsalást feltételezett jelentésében az OCÖ tavalyi és idei gazdálkodásáról. Kolompár kilátásba helyezte, hogy feljelentéseket is tesznek Farkas Flóriánék állítólagos visszaélései miatt. Kérdésünkre, miért nem 2003-ban tettek feljelentéseket, Kolompár így válaszolt: „Mert engem nem ilyen cigánynak nevelt a nagyapám és az apám.” Ami a most feltárt anomáliákat illeti, az elnök azt is mondta, vállalják a késedelmes tételek befizetését.
Majd kifakadt: „Azonkívül, hogy eltemettettem a romagyilkosság áldozatait, vagy 27 roma látleletét fizettem ki elnöki keretemből, hogy feljelenthessék a rájuk támadó rendőröket, mit tudnak rám bizonyítani? Tessenek meghurcolni. Csukjanak le, vállalom a felelősséget.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.