Vizsgálat a Fidesz beadványa alapján

Hírösszefoglaló
2010. 09. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsarolás kísérletének gyanúja miatt indított nyomozást Szakály Gábor szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen a vasi megyeszékhely rendőrkapitánysága. Leibinger Eszter rendőrségi szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva az MTI-nek nem árult el részleteket az ügyről. Előzménye, hogy kétmillió forintot követelt egy férfi napokkal ezelőtt egy hangfelvételért Szakály Gábortól. Közölte vele, olyan hanganyag van nála, ami miatt neki és párttársának, Marton Zsoltnak kellemetlenségei lehetnek. Szakály nem engedett a zsarolásnak, feljelentést tett. A Népszava a birtokába került felvétel alapján azt állította, egy szombathelyi építési vállalkozónak a kedvező döntésért cserébe az elnyert munka után tíz százalékot kell visszaadnia Martonnak és Szakálynak. A politikusok szerint minden alapot nélkülöznek.
A Népszava tegnap újabb hangfelvételt hozott nyilvánosságra. Ezen egy szombathelyi vállalkozó Szakályhoz és Martonhoz kér „beajánlást”. A lap szerint a felvételen csak Árpiként hallható férfi azt mondja a fideszesekről: „Nem kell félni, elvásik minden. Most négy évig ők lesznek a királyok.” A tíz százalékról pedig azt mondja: „Nem kell aggódni, nem az ő pénzük, hanem a városé”. Horváth Árpád tegnap ügyvédjén keresztül ismerte el, hogy az ő hangja hallható, de provokációt sejt, és bocsánatot kér kijelentéseiért a gyanúba kevert szombathelyi fideszes képviselőktől. Nyilatkozatában kijelentette: a fideszes politikusokkal nincs magánjellegű vagy üzleti kapcsolata. Szakály az újabb hangfelvételről kijelentette: az ügy hátterében egy bűnszervezetben elkövetett zsarolás és politikai lejárató kampány áll. A szocialisták lemondatnák a fideszes városatyákat, és vesztegetés alapos gyanúja miatt feljelentést tesznek a városi ügyészségen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.