Volt – lesz?

2010. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szégyenváros – kínálta magát a sportnapilap vasárnapi száma öles betűkkel. A cím mi másra utalt volna, mint hogy a Ferencváros hazai pályán 2-1-re kikapott a Siófoktól. Cívisvárosból bezzeg nem lett „Csúfosváros”, miután a Metaliszt Harkiv 5-0-s vereséget mért a Debrecenre. Mint ahogy Herczeg András fejét is csak egy ukrán újságíró akarta venni, Prukner László viszont immár másfél hete, az újpesti 6-0 óta mást sem tesz, mint mentegetőzik, sőt bocsánatot kér, hogy a világra mert jönni, mert annak az edzőnek jobb lett volna meg sem születni, akinek az irányításával a Ferencvárosból Szégyenváros lett. Holott a Szégyenváros még mindig megelőzi a hatlövetű Újpestet a tabellán.
Távol álljon tőlem, hogy a Nemzeti Sport szerkesztésébe beleokoskodjak, a Fradit sem úgy védem, ahogy sokan gondolnák. Csupán igyekszem a realitás talaján maradni. Az elmúlt évek megmutatták, a magyar labdarúgás a Fradival, a Fradi nélkül ugyanolyan: rossz. Ráadásul a legtöbbet az FTC vesztette: szurkolóinak jelentős hányadát. Amíg húsz éve a futballbarátok fele Fradi-drukker volt, addig mára a Ferencváros épphogy az ország legnépszerűbb csapata. S miért lenne ez a tendencia vége?
Magyarázat helyett: aligha a Fradi akarta. Ez a szégyen, ez a bukás, nem a szombati 1-2. Amiről Prukner László és gárdája tehet a legkevésbé. A mai FTC csupán egy a mezőny megannyi gyökértelen gárdája közül.
Fradi volt – tudjuk. Fradi lesz? – csak kérdezhetjük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.