Vonósnégyes és kortárs képek a galériában

P. Szabó Ernő
2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A galériát és aukciósházat is magába foglaló Pintér Antik termeiben a szombaton este megrendezett Falk Art Fórum alkalmából két jeles esemény is történt. Hosszú évek után itt játszottak először együtt a világhírű Éder Vonósnégyes tagjai (Selmeczi János I hegedű, Bíró Ágnes II hegedű, Fejérvári János brácsa és Éder György cselló). A koncert előtt nyílt meg Jovián György Demolitio I. című kiállítása a művész húsz nagyméretű olajfestményéből, amelyeken ipari tájak, romló vagy épp bontás alatt álló vagy lebontott épületrészletek szerepelnek. A tárlat, amelynek második részére az Inda Galériában kerül sor, október 8-ig tekinthető meg. A galériában látható a Bedő-gyűjtemény frissített anyaga is, valamint kiállították a szeptember 22-én sorra kerülő képzőművészeti árverésen szereplő alkotásokat is, amelyek elsősorban a XIX–XX. századi magyar művészet körébe tartoznak. A minden hónap elején megtartott árveréseken az alacsonyabb kikiáltási árú, kiemelkedő ár-érték arányú alkotásoké a főszerep. Ez most sem lesz másképp. Hogy a komolyabb gyűjtők kedvébe is járjon az aukciósház, a szeptemberi anyagba is belecsempészett néhány ínyencséget. A klasszikus anyagból érdemes például kiemelni Tagyosi Rác Péter festményét, amely eredeti szecessziós keretben kerül kalapács alá. A kortárs magyar művészek közül olyan rangos művészek képviseltetik magukat alkotásaikkal, mint például Pauer Gyula és Fehér László.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.