A Bentley 500 kilométere

Klementisz Réka
2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 21-én kezdődött, és a napokban ért véget az Üvegtigris 3. forgatása. Az eredetileg 34 napra tervezett munka a nyár eleji esős időjárás miatt végül 39 napig tartott – a Magyar Mozgókép Közalapítványtól elnyert támogatás halasztása ellenére már javában zajlanak az utómunkálatok.
Az első rész hangulatát megőrző, de a korábbiaknál akciódúsabb történetet a hat ártalmatlan balfácán fészkében, Tinnyén és Budapesten forgatták. A már bevált szereplőgárda (Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Szarvas József, Horváth Lajos Ottó, Csuja Imre) mellett a harmadik részben kulcsszerepet kap Kamarás Iván és Szabó Erika, a közönség láthatja majd Pikali Gerdát és Ruttkay Laurát is, de olyan hírességek is feltűnnek majd a vásznon, mint Várkonyi Andrea, Koko, Talmácsi Gábor és Szalai Balázs.
A történet tulajdonképpeni főszereplője, egy veterán Bentley Cabrio csaknem ötszáz kilométert futott a forgatás alatt, a három kamera pedig összesen ötvenezer méter nyersanyagra rögzítette a jeleneteket. A trilógia harmadik része december 16-án negyven kópiával a Szuez Film forgalmazásában kerül a mozikba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.