A Magyar Teátrum a POSZT díjairól

Makrai Sonja
2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hónapos nyári szünet után megjelent a Magyar Teátrum legújabb, szeptemberi száma. A Magyar Teátrumi Társaság által kiadott újságban interjú olvasható többek között Sára Bernadettel a Csodálatos vagy, Júlia főszerepéről, Farkas Rose-Marie operaénekessel a debreceni Csokonai Színház Hunyadi László-bemutatójáról, Papadimitriu Athinával, a Turay Ida Színház Vértestvérek című musicalbemutatója kapcsán és Korcsmáros György rendezővel, aki a kecskeméti Katona József Színházban a Nyomorultak című musicalt állítja színpadra.
A Magyar Teátrum legújabb számában szó esik a debreceni színház POSZT-díjairól, Békés megye új színházépületéről, az Ibsen Házról, a szolnoki Szigligeti Színház felújított épületéről, a Szín-Mű-Helyről, valamint hogy a Turay Ida Színház társulatát befogadta az Óbudai Kulturális Központ. A lap beszámol a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a szolnoki Szigligeti, a kecskeméti Katona József, a debreceni Csokonai és a veszprémi Petőfi Színház őszi évadjának bemutatóiról, terveiről. Újabb összeállításban foglalkoznak a tavaly életbe lépett előadó-művészeti törvénynyel, az alternatív és táncszínházak támogatási rendszerével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.