Alaptalanul hozták hírbe Balajtit?

A Budapesti Katonai Ügyészség és Balajti László, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója is cáfolta Staudt Gábornak, a Jobbik parlamenti képviselőjének a bejelentését, amely szerint Balajtit gyanúsítottként hallgatták ki hivatali visszaélés és becsületsértés miatt.

Vona Adrienn
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Staudt Gábor tegnap sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette, a katonai ügyészség lefoglalta azokat az iratokat, amelyek alapján korábban Balajti László azt állította, hogy a képviselő személye nemzetbiztonsági kockázatot jelent. A politikus emlékeztetett arra, hogy a parlamenti bizottságok tagjainak összeállításakor vele együtt négy jobbikos képviselő fennakadt a C típusú nemzetbiztonsági vizsgálaton. A jobbikos képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy ekkor tett feljelentést hivatali visszaélés és becsületsértés miatt a Legfőbb Ügyészségen.
– A jogi képviselőm tegnap úgy tájékoztatott, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki az ügyemben Balajti Lászlót – állította Staudt Gábor. Hozzátette: Balajti László politikai játszmák eszközévé tette a titkosszolgálatot, megkísérelve ezzel azt, hogy országgyűlési képviselők ne gyakorolhassák jogaikat.
Staudt Gábor bejelentette: a Jobbik a történtek után kezdeményezni fogja, hogy a C típusú átvilágítását ismételjék meg, és az eljárást elfogultsági okok miatt az Információs Hivatal folytassa le.
– Balajti továbbra is irányítja az Alkotmányvédelmi Hivatalt, és így lehetősége van bizonyítékok megsemmisítésére, manipulációkra, az eljárás befolyásolására. Ezért indítványozni fogjuk Balajti László előzetes letartóztatásának elrendelését – tette hozzá Staudt.
– Staudt Gábor kijelentése nem felel meg a valóságnak, mivel gyanúsítottkénti meghallgatásomra nem került sor – állította tegnapi közleményében Balajti László. A főigazgató kijelentette: Staudt a nemzetbiztonsági ellenőrzés lezárultát követően rágalomhadjáratot indított, valótlan kijelentéseket tett, és mindent elkövetett, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatalt és személyét lejárassa a közvélemény szemében. Balajti kijelentette: a valótlan és sértő kijelentések miatt minden lehetséges jogi lépést meg fog tenni. Balogh Zoltán, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője szintén cáfolta, hogy Balajtit gyanúsítottként kihallgatták volna. Azonban azt elismerte, hogy hivatali visszaélés miatt nyomoz a hatóság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.