Átváltozások a kentaur kertjében

MÚLTIDÉZŐ

Varga Klára
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nagytétényi Kastélymúzeum parkja ismét a szerelmes kentaur szobor kertjévé alakul a hét végén. Szombat délelőtt Zalka Csenge Virág régész, mesemondó idézi fel az antik világ fabuláit, amelyek szereplői istenek, állatok, növények, képzeletbeli szimbolikus lények. Délután a Bútorok titkos fiókjai című kiállításon olyan szekrények, fiókok nyílnak ki, amelyek belső kiképzése, díszítése nem mindennapi. A vasárnap délelőtt is tartogat antik meséket: ezúttal a magyar népmesevilágban sem ritka átváltozós történeteket, különös lényekről szóló meséket. A rendezvényekhez óriási ókori táblajáték, koszorúfonás és más római kori játékok kapcsolódnak. Mindkét napon mitológiai játékot rendeznek a gyepen Ki lakik a kentaur kertjében? címmel. Az illatos szegletben narancs-, citrom-, babér- és olajfák ligetében időzhetnek az érdeklődők, gyógynövények, fűszerek, mézek közt is válogathatnak a kézművesvásárban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.