Az alpolgármester ellen vesztegetés a vád

Munkatársunktól
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Bajor Zoltán, Terézváros SZDSZ-es alpolgármestere ellen – erősítette meg Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője. A büntetőeljárás legújabb fejleményéről a Magyar Hírlap számolt be. A gyanú szerint a 2008 januárjában tetten ért vesztegetésben a Bajcsy-Zsilinszky út 61. szám alatti ingatlan tulajdonjogának eladásáért Bajor Zoltán – egy közvetítő útján – 18 milliót kért az ott található helyiség bérlőjétől. Berecz Károly, az akkori Műárt-Press Kft. ügyvezetője tett feljelentést az ügyben a Nemzeti Nyomozó Irodánál, és egy „csapdapénzt” tartalmazó táskával megjelent a közvetítő irodájában, ahol a pénz átszámolása közben a rendőrség elfogta az átvevőt. Két éve a Fővárosi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte Kovács Pétert, a vagyonkezelő vezérigazgatóját, társát, a gyanú szerinti közvetítő Juhász Károlyt pedig házi őrizetbe vette. Ellenük vádat emeltek, ügyükben a bíróság már tárgyalást is tartott. Az ügyészség most kezdeményezte a korábban elkülönített eljárás egyesítését.
Bajor első fokon megnyert rágalmazási perét a bíróság jogerősen megszüntette. Az alpolgármestert hiába kerestük, az önkormányzat, amelynek MSZP–SZDSZ-es vezetői, képviselőik többsége a terézvárosi ingatlanpanama ügyében gyanúsított, érdemben nem reagált.
Hassay Zsófia, a Fidesz–KDNP kerületi polgármesterjelöltje közölte: október 3-a után rendet tesznek Terézvárosban, a százmilliós nagyságrendben elkótyavetyélt ingatlanok szerződéseit felülvizsgálják.

Hunvaldék készülhetnek. Egy hét múlva lezárulhat az iratismertetés a bűnszervezetben elkövetett erzsébetvárosi ingatlanügyekben. Ha nem indítják újra a nyomozást, az ügyészség a 27 gyanúsított – köztük Hunvald György (MSZP) – ügyében megkezdi a vádelőkészítést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.