Az ügyészséget is támadja az MSZP

Az önkormányzati választás másnapján gyanúsítotti kihallgatásra kell mennie az MSZP-s Molnár Gyulának, akár polgármester marad, akár nem. Újbuda vezetője már átvette az idézést abban az ügyben, amelyben volt SZDSZ-es alpolgármesterét hivatali visszaéléssel meggyanúsították. A szocialista pártvezetők az ügyészséget és a kormánypártokat támadták; előbbi visszautasította a vádakat, a Fidesz pedig az MSZP eddigi politikáját bírálta.

2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újbuda MSZP-s polgármesterének kedden, az irodájában adták át az ismételt, október 4-re szóló gyanúsítotti idézést – közölte lapunkkal Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője a napokban kirobbant, a Kopaszi-gáttal összefüggő ingatlanügyben indított büntetőeljárás legújabb fejleményeiről. A posztjáért újra induló Molnár Gyula vagyongazdálkodásért felelős alpolgármesterét, a volt SZDSZ-es, a vasárnapi választáson „lokálpatriótaként” szereplő Lakos Imrét szintén kedden gyanúsították meg hivatali visszaéléssel. A gyanú szerint jogtalan előnyhöz juttatott Újbudán egy 3,8 hektáros ingatlant megszerző céget. Bár az ügyészség ugyanarra a napra gyanúsítottként idézte Molnárt is, ő nem jelent meg a kihallgatáson, és tagadta, hogy idézést kapott volna, a nyomozás tényét sem ismerte el. Tegnap már azt közölte: vállalja a vizsgálatot, mert megalapozatlan a gyanúsítás. Elismerte, hogy hivatalosan átvette az idézést, de úgy emlékezett, ez a keddi polgármesteri vita előtt történt.
Fazekas Géza lapunknak azt mondta: a nyomozó hatóság továbbra sem kommentál politikai nyilatkozatokat, ezzel együtt nem felel meg a valóságnak az a kijelentés, hogy a leendő gyanúsítottnak egy kampányrendezvényen adták volna át az ismételt idézést. Megismételte: a polgármester irodájában abban az időpontban nem volt kampányrendezvény.
– Arra szólítjuk fel a Fideszt, hogy ne adjon politikai megrendeléseket az ügyészégnek, a bíróságnak és a rendőrségnek – hangzott el a szocialisták tegnapi tájékoztatóján, ahol Mesterházy Attila pártelnök és Szanyi Tibor kampányfőnök kiállt az általuk a választáson esélyesnek tartott Molnár Gyula mellett, és blogján ugyanezt tette Gyurcsány Ferenc volt kormányfő is. – Az ügyészség mindenkor a büntetőeljárásról szóló törvény és a szervezet működését szabályozó egyéb jogszabályok szerint jár el, és akkor közli a gyanút az érintettekkel, amikor annak feltételei fennállnak – reagált a támadásokra a KNYF szóvivője. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a szocialista vádakra vonatkozó kérdésünkre leszögezte: pont ez a magatartás, ez a politika juttatta a szocialistákat a mélypontra, és vasárnap akár két másik párt is megelőzheti őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.