Bértollnok-e Debreczeni?

2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szomorú ősz is tartogat derűs pillanatokat: Debreczeni József közíró bejelentette, személyiségi jogi pert indít Szili Katalin ellen, miután a volt házelnök lapunknak adott interjújában bértollnoknak nevezte őt. Amennyire tudom, Debreczeni minősítése – rajta kívül – mást nemigen döbbentett meg, ami valószínűleg az olvasók egyetértését jelenti. Hajlok rá: a nagyközönségnek igaza van. Aki annak idején Antall József mellett kezdett el politizálni, könyvet is írt róla, később Orbán Viktor híve lett (róla is inkább pozitív hangú könyvet írt), majd Gyurcsány Ferencet magasztalta fel egy újabb kötetben, s közben az MDF-ből kiszakadt MDNP delegáltjaként szerepelt a médiafelügyeletben, később a szélkakas Dávid Ibolyával próbált meg mentelmi jogot biztosító parlamenti helyet szerezni, az nem csodálkozhat, ha ilyen lesújtó minősítést kap. Ilyen előzmények, ilyen kacskaringós életút után végképp érthetetlen, miért fordul most bírósághoz. Az sem erősíti a most háborgó és perre készülő grafomán embert, hogy minap úgy nyilatkozott, soha nem volt nagy véleménnyel a korábbi házelnök intellektuális képességeiről. Nézete szerint nagy butaság az, amit vele kapcsolatban Szili Katalin állított.
Kíváncsi lennék, hogyan aposztrofálná önmagát Debreczeni József. A politika rezdüléseire érzékeny hazafi? A függetlenség toronyőre? Harcos demokrata? A nemzet lelkiismerete? Vagy csak egy szimpla megmondóember? A Heti Hetesből a nyolcadik? Egy megszorult, sordíjas publicista?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.